levend Memory

Levend memory kan eigenlijk altijd wel even tussendoor. 

Net als bij echt memory is het doel van dit spel om twee van dezelfde te vinden. Hier wordt niet met kaartjes gespeeld, maar met bewegende klasgenoten.

De twee leerlingen gaan buiten het zicht van de rest van de groep staan. De rest van de groep maakt tweetallen. Elk tweetal verzint een korte beweging. De groep gaat naast (of op) hun tafel staan, met de tweetallen verspreid door elkaar.

De memory spelers komen nu weer terug en beginnen het spel. Een speler wijst twee klasgenoten aan. Deze doen de beweging die ze vooraf hebben afgesproken. Doen de twee dezelfde beweging, dan heeft de speler een memory en mag nog een keer. Zijn de bewegingen anders, dan is de andere speler aan de beurt.

Tips:

  • Neem niet je beste vriend als je tweetallen maakt, want dat is voorspelbaar.

fotomemory

Laat alle leerlingen van de klas een foto maken van iets wat hen dierbaar is en laat deze fotos naar jou mailen.

Print alle foto's 2 keer en allemaal op hetzelfde formaat uit.

Wijs 2 spelers aan

Verdeel de foto's willekeurig onder je leerlingen (minstens 2 keer spelen om alle foto's te kunnen gebruiken)

Speler 1 wijst 2 klasgenoten aan die hun foto laten zien (benoem wat je ziet), als de foto's gelijk zijn mag hij ze halen bij zijn klasgenoten, zijn ze verschillend dan os speler 2 aan de beurt.

Het leukste is het als je de tijd neemt om bij ieder 'paar' het verhaal achter de foto te laten vertellen.

  • Je kunt dit spel ook, met minder spelers, spelen door alle foto's op de grond te leggen.
  • De foto's bewaren want je kunt hier natuurlijk meer spellen mee spelen of gesprekken over voeren. Leg alle foto's bijvoorbeeld eens op de grond en laat leerlingen een foto kiezen waar ze iets in herkennen (niet hun eigen foto natuurlijk)